Utenlandsnordmannen # 2/2004

Publisert: 2. februar 2004 kl 16.07
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Tittel: Vice President Alcoa & Group President Primary Products

Base: New York, USA

Ansvarsområde: Jeg sitter i konsernledelsen og har ansvaret for Alcoas bauxittgruver, alumiaraffinerier og aluminiumssmeltere over hele verden. Det vil si totalt ni raffinerier og 28 hel- eller deleide smeltere med årlig omsetning på ti milliarder dollar. Totalt har jeg ansvaret for rundt 20.000 ansatte.

Hvordan fikk du jobben: Jeg jobbet 20 år i Elkem, sist som sjef for Elkem Aluminium ANS, som Alcoa eier halvparten av. Så ble jeg tilbudt jobb i Alcoa i 2000. Jeg har siden hatt fire forskjellige jobber i Alcoa.

Hvordan trives du: Jeg hadde mange venner i Alcoa før jeg flyttet hit, og trives veldig godt i jobben. Jeg liker å jobbe internasjonalt og blir eksponert for mange forskjellige kulturer. I fjor hadde jeg over 200 reisedøgn, noe som kan være litt slitsomt men det hører med til slike jobber.

Hva savner du fra Norge: Både jeg og kona synes det er veldig spennende å bo i New York, som har et kulturtilbud vi setter pris på. Vi har familie med to barn og barnebarn i Norge, og skulle selvfølgelig gjerne sett mer til dem.

Saken fortsetter under annonsen