Utenlandsnordmannen

Publisert: 17. februar 2004 kl 12.55
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Base: Istanbul, Tyrkia

Ansvarsområde: Jeg leder ABBs virksomhet i Tyrkia og koordinerer aktiviteter fra andre ABB-land inn mot det tyrkiske markedet. En viktig del av jobben er å øke eksportaktivitene mot nabolandene, som har store behov for å forsterke sin infrastruktur. En krevende oppgave, spesielt mot Irak, der hensynet til egne ansattes sikkerhet fortsatt setter klare grenser for vår handlefrihet.

Hvordan fikk du jobben? Jeg kom til Istanbul fra en jobb ved ABB’s hovedkvarter i Zurich. Før det var jeg ABB sjef i Norge. Dette er mitt fjerde utenlandsopphold.

Hvordan trives du? Jeg trives godt og er omgitt av en velutdannet og kompetent arbeidsstokk som er meget målbevisst og hardtarbeidende. Vi arbeider med planer om å utvide virksomheten innenfor utvalgte områder; slikt er alltid stimulerende.

Istanbul er den mest spennende byen jeg noen gang har opplevd, halvt europeisk, halvt asiatisk. Påvirkningen fra "motstridende" kulturer og kontrastene mellom det antikke og det moderne gir byen en helt unik atmosfære. Jeg blir minnet om dette hver gang jeg krysser elva Bosphorus på vei fra leiligheten i Europa til kontoret i Asia. Ofte får jeg noen sekunders opplevelse av å sveve "fritt" mellom himmel og jord, mellom det europeiske og det orientalske; det er en fin følelse.

Hva savner du fra Norge? Jeg savner den lette adgangen til turer i skog og mark som vi har i Norge. Det blir liksom ikke det samme a mosjonere i et "fitness centre".

Saken fortsetter under annonsen