Unik norsk privatøkonomi

Publisert: 27. juni 2002 kl 14.18
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

- Bare drøyt tre prosent av norske privatpersoner er i høyrisikogruppen for dårlige betalere. Det er helt unik i europeisk sammenheng, og vi kan vel skryte på oss å ha Europas sunneste privatøkonomi, fortalte sjefanalytiker Tore Widding i CreditInform oss i en pressemelding tidligere i år. Og dette til tross for at det stadig blir flere inkassosaker av shoppingen (bildet) vår.

Noen dager tidligere kunne Kredittilsynet fortelle at det var en markant vekst i både antall saker som kom inn til inkassoforetakene. Ved utgangen av andre halvår i 2001 var 2.180.103 nye saker under utførelse hos inkassoforetakene. Det var en økning på 9,2 prosent i forhold til samme tidspunkt i 2000. Flere hyggelige tall - inkassosakene under utførelse hos inkassoforetakene representerte misligholdte forpliktelser på 38 milliarder kroner. Og da er egen inndrivelse og advokaters inkassovirksomhet holdt utenfor.

Det ser ut som vi var så flinke at inkassobyråenes innekter kun steg med fattige 21,2 prosent (!) i forhold til 2000. I 2001 tjente de bare 1,45 milliarder kroner. Stakkars.

Men CreditInform kan fortelle oss at vi fortsatt er den flinkeste i klassen, så her er det rom for forbedring - eller forverring - alt etter på hvilken side av bordet du sitter.

Saken fortsetter under annonsen