Ulvene

Publisert: 15. februar 2006 kl 20.49
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36
- Når en stjerne dukker opp, er de der. «Investorene» som skal ha utøveren med på laget. Det er ikke måte på hvor gode investeringsideer de har. De er like sprø alle sammen, sier Steen.

Et yndet objekt har vært sportsbarer. Flere har svidd seg på den karusellen.

- Utøverne er vant til å omgi seg med folk som er best i verden på det de driver med. Folk med peiling. Så kommer det en som virker overbevisende og de har lett for å bli revet med. Jeg har vært ute for to skikkelig tunge tilfeller hvor mye penger har blitt satt over styr på den måten, sier Steen.
Saken fortsetter under annonsen


Filosofien hans er at de gjerne får bruke atleten i markedssammenheng. Men det skal skrives kontrakt og få betalt for det. Risikoen skal ikke ligge på utøveren, men på investorene.

- Det faller mange av disse investorene tungt for brystet. De har mest lyst på pengene, sier Steen.
Saken fortsetter under annonsen

- Langrennskometen Petter Northug (han som ble vraket fra OL-laget til tross for at han ble norgesmester) har sagt at noen har tilbudt seg å hjelpe ham med mediekontakten. Kan det være en smarting?

- Jeg ser absolutt ikke bort fra at det er en eller annen som har sagt at «jeg kan gjøre det og det for deg», sier Steen og rister på hodet.

Saken fortsetter under annonsen
Hovedregelen ifølge Steen er at disse folkene er overflødige.

- Forbundene og mange av klubbene har et støtteapparat som bistår med management-oppgaver. Jeg tror også samtlige eliteserielag har en egen advokat tilknyttet klubben, sier han.

Han vil at utøverne skal være forsiktige siden de gir avkall på utdanning og er ferdige midt i tredveårene.
Saken fortsetter under annonsen


- Derfor råder vi dem til først og fremst å skaffe seg gjeldfritt hus. De fleste skal jo ha hytte også, og det samme gjelder for den, sier Steen.