Tuller med nuller

Publisert: 29. mai 2002 kl 15.02
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det er ikke så greit å holde orden på nullene.

I forrige uke skrev våre kjære lakserøde kolleger i Dagens Næringsliv om fusjonen mellom Fjord og Cermaq som endelig ble fast fisk.

I faktaboksen får vi vite at det fusjonerte selskapet vil sysselsette cirka 7.000 ansatte og få en årlig omsetning på rundt 10 millioner kroner. Det ville i så fall bety en omsetning pr. ansatt på nesten 1.430 kroner. Selv med Staten som hovedaksjonær er dette i knappeste laget for å lønne alle selskapets 7.000 ansatte.

For ordens skyld. Fjord og Cermaq varsler om en årlig omsetning på 10 milliarder kroner. Ikke 10 millioner. De nullene, de nullene.

DNs blunder er av den typen som erkerivalen Finansavisen ynder å drite ut på sin bakside.

Men heller ikke Trygve Hegnars disipler har helt taket på dette med nullene. Denne uken forsøkte Finansavisens baksideredaksjon å gjøre et morsomt poeng på bekostning av Knut Kloster jr, som fortsatt imponerer med sitt velsmurte PR-apparat for «The World».

Vi antar at Finansavisen har sitert Financial Times korrekt når de trekker frem FTs karakteristikk av junior-Kloster som «the billionaire Norwegian Shipowner». Men så skal dette oversettes til norsk, og da klarer Hegnars disipler å få seg til å skrive at det er «noe som skulle gjøre Kloster jr. god for 12,5 millioner kroner, dersom det var pund avisen henviste til».

Saken fortsetter under annonsen

Milliarder, Finansavisen. Ikke millioner! Men det er ikke så greit, med en finansredaktør som ikke smaker forskjell på iskrem og isenkram(!).