Treg start for den lille røde

Publisert: 23. juli 2002 kl 14.25
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

For temmelig nøyaktig et år siden ble Konkurransetilsynets lille røde opprettet. Den lille røde er Konkurransetilsynets «hot line» til publikum, et gratisnummer opprettet i håp om at publikum skal ringe inn og melde fra om mistenkelig oppførsel fra eventuelle personer, bedrifter eller bransjer som forsøker seg på ulovlig prissamarbeid.

Men nå har - når sant skal sies - ikke relasjonene på Tilsynets lille røde vært av de aller hotteste. Bare ti - tolv henvendelser er kommet inn i løpet av hele året, opplyser etterforskningsleder Per Langseth. Han tror noe av forklaringen kan være nordmenns aversjon mot å tyste på andre. En annen sak er at tips og henstilling til Konkurransetilsynet om å ta opp saker også kommer fra medieoppslag, skriftlige og muntlige direkte henvendelser og fra advokater som har anmodet sine klienter om å ta kontakt.

- Så vi beholder tipstelefonen, sier Langseth.

- Selv om vi har hatt få henvendelser til nå, håper vi på at flere vil ta kontakt. Alle tips blir selvsagt grundig vurdert, både ut fra konkurransemotiv og eventuelle hevnmotiv. Men en eneste henvendelse som leder til håndfaste saker som gjør at vi får bukt med ulovlighetene kan være avgjørende nok til å rettferdiggjøre opprettelsen av vår lille røde, sier han.

Saken fortsetter under annonsen