Tøffere for tyver

Publisert: 1. april 2005 kl 14.32
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Informasjonsdirektør Jack Frostad i If Skadeforsikring sier at de vil selge brikkene til 3990 kroner, inklusiv tre års tilknytning til Viking Redning. Biler som brikkene er montert på kan spores opp alle steder i Europa. De sender signalene via GSM-nettet (satellittkommunikasjon). Når If Tracker er aktivert, går det alarm direkte til en alarmsentral dersom båten eller bilen flyttes av uvedkommende. Alarmsentralen kan hele tiden følge hvor bilen/båten befinner seg. Brikken er på størrelse med en fyrstikkeske. Frostad sier at det blir en kreativ utfordring for bileierne å plassere brikkene på steder som gjør at de ikke lett kan oppdages og fjernes av tyver.

Norske forsikringsselskaper betalte 370 millioner kroner i erstatninger etter biltyverier i fjor. Det ble utbetalt 75 millioner kroner i erstatninger for stjålne båter. Hvert år forsvinner nesten to tusen norske biler og båter sporløst. Nå får tyvene en vanskeligere jobb. If gir opptil 5000 kroner i lavere egenandel på forsikringen til kunder som har trackeren. Båteiere får 10 prosent avslag på båtforsikringen.

Ifølge beregninger If Skadeforsikring har gjort har den norske fritidsbåtflåten en forsikringsverdi opp mot 40 milliarder kroner.

Saken fortsetter under annonsen