Tøffere for Jens P.

Publisert: 31. juli 2002 kl 11.05
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00
Der hvor maktpersoner møtes, kan det fort hende at den avtroppende Orkla-sjefens navn kommer opp. Hva gjør Jens P Heyerdahl? Skal han bli leder av Orkla-styret?
Puls-redaksjonens aldri hvilende reportere har hentet inn tre stalltips for våre alltid like interesserte lesere. En hevder at det blir plass til det moderne Norges store industrialist, i alle fall blir det rom for ham som menig styremedlem, er spådommen.
Men to andre spillere med lisens til å drepe i denne saken, går langt i å spå en plutselig Orkla-slutt for Jens P. De mener også det er usannsynlig at han skulle bli valgt inn i styret. Her kan noen tall hjelpe til:
Først må han eventuelt sikre seg støtte fra minst halvparten av de aksjonærvalgte representantene i bedriftsforsamlingen, og den velges som kjent på generalforsamlingen. For å bli styreleder, må et flertall i dette nyvalgte styringsorgan gå inn for deg.
Saken fortsetter under annonsen

Trolig er dette det første nåløyet som blir for trangt, hevdes det. For skeptiske aksjonærer tør trolig ikke slippe inn Heyerdahl i bedriftsforsamlingen, fordi han her ville ha lettere for å oppnå flertall.
Lyder altså argumentasjonsrekken. Er den rett, betyr det exit Jens P.