Tjener på desperate foreldre

Publisert: 12. september 2005 kl 21.19
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Bedriften Trygge Barnehager i Haugesund har de siste fire årene tjent 20 millioner kroner på at norske kommuner ikke makter å bygge mange nok barnehager, skriver Stavanger Aftenblad.

De siste femten årene har foreldre bygget tusenvis av barnehageplasser for å kompensere for manglende kommunal barnehagebygging. Ofte velger foreldrene haugesundsbedriften Trygge Barnehager AS som entreprenør. Siden oppstarten i 1987 har Trygge Barnehager satt nøkkelen i døra på 225 barnehagebygg i 100 kommuner. Bare de siste fire årene har ekteparet Eli Sævareid og Sigurd Aase tjent 20 millioner kroner gjennom barnehagebyggerbedriften og konsulentvirksomheten. Pengene er tatt i utbytte.

- Vi gjør som de fleste andre bedrifter og tar ut så mye som mulig, men lar det stå igjen i bedriften, sier Eli Sævareid til avisen.

Hun begynte å bygge barnehager da Haugesund kommune ikke hadde barnehageplass til hennes gutt på to år. Ifølge likningen fra 2000 til 2002 har hun tjent godt i fortsettelsen med en samlet inntekt for de tre årene på 7,2 millioner kroner.

Saken fortsetter under annonsen