Tinius ble rasende!

Publisert: 31. juli 2002 kl 11.07
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00
Plutselig har en av de store mediefigurene i Sverige tatt bladet fra munnen. Thorbjørn Larsson, sjefredaktør i Aftonbladet i årene da avisen tok igjen og gikk forbi løssalgskonkurrenten Expressen og nå sjef for TV 4, snakker ut i Dagens Industri «etter at munnbindet fra Schibsted-tiden er løsnet». Det er med bitterhet han oppsummerer forholdet til den sterke mannen i Schibsted (Aftenposten, VG, Aftonbladet, Svenska Dagbladet etc), Tinius Nagell-Erichsen:
- Da jeg sluttet, ble han rasende. Han mente jeg var livegen på Aftonbladet og påsto teatralsk at det var derfor at de kjøpte Aftonbladet. Første året i TV 4 måtte jeg bruke kveldene på å forsvare meg mot hans advokater, sier den meget godt betalte Larsson, som likevel påstår at han kunne ha blitt ruinert dersom Schibsted hadde vunnet.
Rettsforliket kom i siste time og inneholdt blant annet et forbud mot at Larsson skulle uttale seg før siste årsskifte. Men nå snakker altså TV 4-sjefen om sitt Schibsted-mareritt:
- Schibsteds konsernsjef Kjell Aamot ville at jeg skulle drive Svenska Dagbladet, hvilket var umulig for meg med mine verdier... Mitt blod er mer rødt enn blått. Nå forsøkte de å få meg til å ta over som sjefredaktør eller publisher samtidig som jeg var leder for Aftonbladets styre. Jeg følte meg tvunget til å slutte før de kjøpte Svenska Dagbladet.
Saken fortsetter under annonsen

Han leverer også et direkte spark til Birger Magnus, konserndirektør i Schibsted:
- Etter en stund merket jeg at Schibsteds konserndirektør Birger Magnus ikke ville at jeg skulle gjøre noe i det hele tatt... Jeg ble tvunget til å rapportere til ham om drittsaker. Han hadde en stor blokk der han tegnet opp for meg hvordan man skulle lage aviser. Og når jeg var styreleder i Aftonbladet gikk han bak ryggen på meg og tok selv kontakt med adm. dir, noe jeg fikk vite i ettertid.