Tidenes navneskifte

Publisert: 2. juli 2002 kl 11.31
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Bedrifter bytter stadig navn, men få har vært så heldig med navneskiftet som Accenture. Konsulentselskapet som egentlig ikke hadde lyst til å skifte navn.

I en internasjonal voldgiftsrett mistet de retten til fortsatt å benytte navnet Andersen Consulting, etter at de ble løsrevet fra kjempen Arthur Andersen. Nå puster de nok lettet ut. Akkurat når folk har begynt å ta til seg navnet Accenture, så startet skandalesaken rundt energigiganten Enron. Og hvem andre enn Accentures tidligere navnebror, Arthur Andersen, står nå med luen i hånden og håper på bedre vær. Selskapet som insisterte på at det bare var de som skulle få lov til å beholde det ærverdige Andersen-navnet.

Sjelden har kritikken mot et revisjon/konsulent selskap vært større. Makulering av dokumenter med den ene hånden, og fakturering med gaffel med den andre hånden, er inntrykket man sitter igjen med. Kundene har begynt å vurdere sitt forhold til gode gamle trauste Arthur A. Amerikanske myndigheter har begynt å ta fra dem tillatelsen til å drive revisjon, og gigantsøksmål truer. Ting er ikke som før. Eller kanskje er det det. Vi har bare ikke visst det før nå.

Tilbake står Accenture som hadde beregnet at navneskiftet kom til koste dem mellom 300 og 400 millioner dollar over en treårsperiode.

- Navneskiftet har gått bedre en forventet. Navnet ble raskere befestet i markedet enn vi hadde trodd. Sluttregningen vil bli lavere en forventet. Godt under 300 millioner dollar, sier markedsdirektør i Accenture, Bjørn Boberg (bildet).

- Er dere fornøyd med navneskiftet?

- Svært godt fornøyd, sier en noe lattermild Boberg.

Saken fortsetter under annonsen