TFDS inn i hotell

Publisert: 2. september 2004 kl 12.32
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Troms Fylkes Damskibsselskap ASA (TFDS) har inngått en master franchise-avtale som sikrer selskapet rettighetene til å bygge opp den internasjonale hotellkjeden Ramanda i Norge.
- Vi representerer en sterk internasjonal merkevare, som gjennom Mariotts distribusjonssystem vel er verdens største innen hotellindustrien, sier konserndirektør Arne Trengereid til faksavisen HSMAI Weekly. Han skal lede Ramanda-satsingen gjennom et heleiet datterselskap i TFDS. Han satser på å kunne kapre det han kaller en stor strøm av Hurtigrutas stamgjester, som også har behov for hotellovernattinger på sentrale steder som Oslo, Stavanger og Trondheim. Trengereid hevder at Hurtigruta genererer et par hundre tusen hotellovernattinger i løpet av et år. Han jakter nå på gode, sentralt plasserte hoteller over hele landet. Selv om Trengereid skal etablere en hotellkjede, kommer han ikke til å bygge nye hoteller.

Ramanda er en fire stjerners hotellkjede med 200 hoteller i 26 land og eies av Mariott International, som ifølge HSMAI Weekly har over 2700 hoteller over hele verden.

Saken fortsetter under annonsen