Teatersminke i regnskapet

Publisert: 16. mai 2002 kl 10.31
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det fine med å være luteigar i L/L Det Norske Teatret er at du får utdelt en rekvisisjon på to fribilletter om du bruker stemmeretten din på teatrets årsmøte. Siste søndag i april kunne luteigarane cashe ut sitt åndelige utbytte.

Samtidig ble det også gitt en leksjon i hvordan du kan fargelegge og sminke regnskapet ditt, signert styreleiar Berge Furre. (bildet)

I årsmeldingen fra styret heter det at vi nå begynner å se gode resultater av snuoperasjonen de siste to årene.

«Også i år kan vi melde om overskot», påstås det. Det Norske Teatret er på vei mot en tryggere økonomi, og det er ikke måte på hvor godt lederskap, organisering og kostnadskontroll som utøves «back stage».

Går vi bak de fagre ordene, og ser på tallene, er bildet litt annerledes. For også i 2001 falt teatrets egne inntekter, og utgjør nå ikke mer enn 18,2 prosent (ned fra 20,5 % i 2000), av inntektssiden. Resten er tilskudd, først og fremst fra Staten.

Nedgangen i egne inntekter er ikke kommentert i Berge Furre & Co’s årsmelding.

Ulike offentlige tilskudd har økt med rundt 6,5 mill. kroner fra 2000 til 2001. Økningen i tilskudd overstiger beløpet teatret rapporterer som «årsoverskudd».

Saken fortsetter under annonsen

Som luteigar må vi bare si oss enige i teaterstyret, som understreker følgende: «Men vi er ikkje framme - og vi kan ikkje snu eller tvike midt i elva. Vi må finne veg mellom steinar og straum fram til turt land».

De kan få sagt det!