Tanumshede i dragens munn

Publisert: 28. juni 2002 kl 11.19
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Ikke alle gjør investeringer etter økonomiske analyser og utregning av avkastning. Den kinesiske forretningsmannen Jingchun Lee investerer én milliard kroner i to svenske kommuner etter å ha konsultert sin læremester i den kinesiske filosofien Feng Shui. Kommunene Överkalix og Tanumshede, rett over grensen fra Norge, skal få nyte godt av at 2002, ifølge Feng Shui-læren, er det året da nysatsinger i land nordvest for Kina skal lykkes.

Det er ingen tilfeldigheter bak kineserens enorme investeringer: Forretningsmannen er hengiven overfor den kinesiske filosofien, og det er nettopp interessen for Feng Shui som fører ham til denne delen av verden. De skandinaviske landene danner formen av et dragehode der den positive energien er ekstra sterk. Aller sterkest er energien i dragens munn og akkurat der er kommunen Tanumshede plassert. Og den 250.000 kvadratmeter store fornøyelsesparken som skal plasseres i Tanumshede, har foreløpig fått navnet «Oriental City».

Det er vel heller ingen ulempe for plasseringen at E6 der opplevelsessenteret er planlagt skal bygges ut til motorvei de nærmeste årene slik at nordmenn og svensker raskere kommer seg til den Feng Shui-plasserte investeringen.

Saken fortsetter under annonsen