Tande-P. på tynn is

Publisert: 1. juli 2002 kl 11.28
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Det er tydeligvis ikke bare lett å åpne restaurant i Oslo. Nå viser det seg nemlig at NRK-kjendisen Tande-P (bildet) kjøpte restaurant Dovrehallen og satte i gang under navnet Tandy’s, uten å melde fra til Arbeidstilsynet. - Han har brutt loven og kan bli politianmeldt, sier inspektør Øyvind Herness i Arbeidstilsynet.

Loven sier at alle som tar over eller åpner en ny restaurant må melde fra om dette til Arbeidstilsynet. Tande-P. sikret seg restaurantbebevilling og skjenkebevilling før han åpnet restauranten, men han tok ikke veien om Arbeidstilsynet.

- Han har verken søkt om godkjenning eller meldt fra til Arbeidstilsynet at han har overtatt, sier inspektør Herness. Tande-P har dermed brutt to av lovens paragrafer. Foruten rapporteringen om eierskifte, må enhver ombygging meldes fra og godkjennes før lokalene kan tas i bruk.

- Det var jeg ikke klar over, det må være en glipp, sier kjendisen selv til Økonomisk Rapport. Og bedyrer at han nå vil se nærmere på saken.

- Vi vil nå i første omgang ta en kontroll av virksomheten, så får vi se om alt er i orden. Deretter får vi vurdere hva vi eventuelt skal gjøre mer, sier Herness.

Saken fortsetter under annonsen