Ukens forbryter

Publisert: 29. oktober 2007 kl 09.48
Oppdatert: 16. februar 2008 kl 09.35

Anne B Ragde gjorde noe med saken selv. Hun brøt seg inn i rommet der tegningen henger, klistret en tegning av seg selv i pannen på Jon Fosse, og brøt seg ut igjen. Ifølge VG, som mente dette var den viktigste nyheten i Norge mandag, skjedde innbruddet ved hjelp av neglefil, visakort og en rus opparbeidet på champagne.

Ragde ler godt av sitt eget stunt når hun intervjues i avisen. Det er åpenbart at hun ikke ser konsekvensen av det inntrufne. Andre norske forfattere, nesten like store som henne selv, har fått angre sine lovbrudd i årtier etterpå, både før og etter sin død. Vi synes vi ser debattene i Adresseavisen om 40-50-års tid når bystyret skal behandle forslaget om å omdøpe byens torg til nobelprisvinner Ragdes Plass. Da kommer det til å gå med henne som med Knut Hamsun - tidligere forbrytelser vil bli tillagt større vekt enn litterære bedrifter, og forslaget kommer til å bli nedstemt med forakt.

Hun kommer til å bli nektet et evig liv som brostein i sin barndoms by, på grunn av en sprudlende fyllekule og et knugende mindreverdighetskompleks. Hun kommer til å snu seg i sin grav av ergrelse, enda hun fortsatt har til gode å havne i den!

Saken fortsetter under annonsen