Ukens bytulling

Publisert: 19. desember 2007 kl 09.07
Oppdatert: 16. februar 2008 kl 09.35

Men i denne førjulstiden hvor andre går rundt og forsøker å være hyggelig, ser det ut til at han har fått et tilbakefall. Han kom dessverre til å tylle i seg ormesaft til frokost enda en gang enda han visste at de skulle servere gløgg i avisen senere på dagen. På lederplass i siste nummer av Kapital, kaller han redaktør Magne Lerø «i de to tapsslukene Ukeavisen Ledelse og månedsbladet Økonomisk Rapport» en bytulling.

- Lerø vimser rundt og skal fortelle alle (også i radio og på fjernsyn) hvordan man utøver ledelse, men etter mange års drift klarer han ikke å selge mer enn 7000 eksemplarer av ukeavisen sin.

Det bisarre er at denne Lerø har så lite godt stoff i ukeavisen og månedsbladet at han i hver eneste utgave må fortelle sine få lesere hva vi skriver og sier om økonomiske spørsmål. Dette er vi selvfølgelig veldig smigret over (rent rørende), og vi bør kanskje sende regning, skriver Hegnar.

Hegnar skriver selvsagt ikke dette fordi

  • Ukeavisen Ledelse ble en av opplagsvinnerne i fjor og øker enda mer i år
  • at Økonomisk Rapport selger annonser som aldri før for tiden
  • at Ukeavisen og Økonomisk Rapport økte lesertallene i siste måling med henholdsvis 19 prosent og 4,9 prosent, mens Kapital bare øker med 3,5 prosent
  • at redaktøren i denne blekka var mer på tv enn Hegnar den aktuelle uken
  • at Hegnar figurerer på «Tull og Tabbetoppen» i Økonomisk Rapport hver eneste måned og på Ukeavisen Ledelses bakside titt og ofte

Det er bare det at han kom i skade for å velge hoggormsaft fremfor gløgg.

I det vi går inn i et nytt år, er det bare å konstatere at om tiden forgår, Hegnar består; tøysekoppen med ormesaften.

Saken fortsetter under annonsen