Strutser og vannverk

Publisert: 26. oktober 2007 kl 10.27
Oppdatert: 16. februar 2008 kl 09.36

I boet etter vannverkssjefen på Romerike har etterforskerne funnet en samling støvler av strutseskinn. Det pågår en rettssak mot tidligere direktør Ivar Henriksen for tiden, og der vil vel noen spørre ham hva han egentlig skulle med dem.

Selv får vi mange assosiasjoner når vi leser om disse støvlene. En er at Henriksen fremstår som Norges Imelda Marcos, hun med så mange sko at hun fylte et helt presidentpalass. Hun ble avsatt, noe også Henriksen har blitt, så de har for så vidt flere ting felles.

Det andre er strutsens stahet. Dette har vi erfart selv. Før vi ble journalist var vi ansatt i en dyrepark, og der fikk vi gleden av å slåss med en struts. Det er en viljesterk og kraftfylt fugl, og grunnen til at vi vant var at vi uten blygsel rottet oss sammen med våre kolleger. Vi måtte være fire mot én før vi klarte å få overtaket på dyret.

Dessuten er strutsen kjent for å stikke hodet i sanden, for da tror den visstnok at ingen kan se den. Det tror vel heller ikke vannverkssjefen når han svarer 60 ganger nei på spørsmål om han har gjort noe galt.

Her er det noe feil med virkelighetsoppfatningen, enten hos Henriksen eller hos hans motstander statsadvokaten. Dommen i saken vil vise hvem som tar mest feil. Det kan jo hende at strutsestøvler rett og slett er det beste å ha på bena når man skal gå rundt i et basseng med kloakkslam. Hva vet vi?

Saken fortsetter under annonsen