Storberget sjanseløs

Publisert: 23. februar 2009 kl 15.11
Oppdatert: 26. februar 2009 kl 09.30

NRK påstår at det var stats­sekretær Astri Aas-Hansen og politisk rådgiver Hadia Tajik som fikk Ingelin Killengreen til å si ja til hijab i politiet. At 90 prosent av den norske befolkning satte hjemme­brenten i halsen i raseri tar nok damene med fatning. Verre var det at sjefen deres, Knut Storberget, ikke ante hva som foregikk.

Media har fremstilt dette som et eksempel på en puslete justis­minister som ikke vet hva som foregår i eget hus. Helt feil, sier vi. Dette er da et helt naturlig eksempel på arbeidsdeling mellom kjønnene. Den mann er vel ikke skapt - med unntak av Jan Thomas i den grad han er en mann - som har noe han skulle ha sagt når diskusjonen går ut på hva kvinner skal kunne ha på seg på jobben.

Derfor skal ministeren bare være glad til. Hadde han vært informert, ville han blitt brutalt overkjørt. Han ville vært sjanseløs i enhver ­diskusjon.

Vi synes vi hører dem i gangene i departementet. Liker du dette skjørtet, Knut? Passer blusen til de nye strømpene mine? Og forresten, er det greit med blå hijab eller foretrekker du den grønne?

Dream on, sier vi bare. Ingen mann vil hverken ønske eller orke å bli involvert i en slik samtale, og ingen kvinne ville hørt på ham om han hadde prøvd. Da er det bedre å bli fremstilt som en dust i media. Det går i alle fall over. Å krangle om klær med kvinner er en påkjenning som kan vare livet ut, for de som er dumme nok til å forsøke seg på det.

Saken fortsetter under annonsen