Sommerforviklinger for Giske

Publisert: 5. august 2008 kl 11.51
Oppdatert: 6. august 2008 kl 11.00

Han besøkte selvsagt Riddu Riddu-festivalen i Kåfjord og FilmCamp i Målselv, blant annet. Og så fikk han snakke med samer. Til og med høvding Silverbird snakket han med.

Dagbladet hadde en mistanke om at han reiste nordover fordi han hadde hørt at det var så mange bra damer der. Og hvis han møter slike som Mira Craig, kan han finne på å klå på dem, mener lederen i Unge Høyre å vite.

Dagbladet ble invitert til å være med - og journalist Kristine Hovda grep sjansen. Sist lørdag kunne vi lese hva Dagbladets journalist trodde, - at Giske var interessert i nettopp henne, litt i alle fall. Han var så hyggelig og interessert, og han tok rundt henne flere ganger. Og der Giske er, er det damer. Og Giske hilser, smiler og klemmer. Dagbladet fikk sin del.

Og da hun var tilbake fikk hun en sms fra Giske om at hvis det var noe mer hun ville vite, var det bare å ta kontakt.

Nordlys-redaktør Hans Kristian Amundsen falt nesten av stolen da han leste Dagbladets Giske-artikkel. Han var selv med Giske en av dagene og så ikke noe annet enn at Giske opptrådte som politikere flest på tur blant potensielle velgere. Han anklager Dagbladet for å ha reist den lange veien nordover for å lage en «Giske på jakt etter damene»-reportasje.

Men nei da, det har vi da aldeles ikke gjort, sier Dagbladet-ledelsen.

Men Kristine Hovda følte det på seg. Hun var blant Giskes utvalgte. Hun følte og skrev. Og hva kvinner på Hovdas alder føler på seg, har menn på Amundsens alder fint lite greie på. Men er det ikke en nyhet at Giske har klemt enda en kvinne da? Og hvorfor? Og hvorfor meg? tenker Hovda. Så får vi lese - og tenke vårt.

Saken fortsetter under annonsen