Slankehysterisk med Johaug

Publisert: 13. januar 2011 kl 08.19
Oppdatert: 13. januar 2011 kl 08.18

Er det noe avisene har skrevet om de siste ukene, er at det nå er tid for å få av seg juleflesket. Alle må bare overbevises om slankingens velsignelse og fortreffelighet. Nåde den som står fram og sier at en akter å forbli like småfeit i det nye året.

Men det kan bli for mye av det gode.

Populære og superraske Therese Johaug har aldri hatt noe særlig fett på kroppen. Nå går hun så fort på ski at det begynner å bli et problem. Når hun utklasser konkurrentene, kan jenter landet over begynne å få lyst til å bli like slank som hun her. Ernæringsprofessor Jorunn Sundgot-Borgen sier til Dagbladet at hun frykter Johaugs suksess gir slankehysteri.

Hva skal man gjøre? Skal en rett og slett insitere på at Johaug begynner å spise mer chips og sjokolade slik at hun kan få på seg litt mer magefett og få litt tykkere lår? Eller skal en si rett ut til unge kvinner at Johaug ikke går så fort fordi hun er så slank, men fordi hun trener så mye og har så mye vilje? Men det er jo ikke sikkert jentene vil tro det. Det er nok sikrest å få lagt noen kilo på Johaug.

Saken fortsetter under annonsen