Redaktører hyller seg selv

Publisert: 10. mars 2009 kl 09.08
Oppdatert: 11. mars 2009 kl 07.54

Avisene skriver jo til stadighet om årets ditt og datt. Det er jo urettferdig at det kun er sangere, filmskapere, ledere og skuespillere, for å nevne noen kategorier, som skal bli gjort stas på. Hva med landets redaktører? Fortjener ikke noen av dem å bli løftet fram? Oslo Redaktørforening har tatt ansvar. Neste uke kåres «Årets redaktør», «Årets meningsbærer» og «Årets nyskaper», og så er det selvsagt en egen hederspris. Dette blir stor ståhei med god mediedekning.

Norges Redaktørforening samles til møte i Oslo en måned seinere. En kunne trodd at det var her kåringen skulle skje. Men nei. Det er bare Oslo-redaktørene om virkelig teller. Det blir jo bare surr om man skal blande inn redaktører fra småbyer og distrikter med hovedstadens utvalgte. De kan vel bare arrangere egne kåringer i Kristiansand eller Bodø.

Dessuten er det greit å holde orden på hvem som blir kåret. Det må bli rettferdig - og gå på omgang. Sist var det redaktører i NRK, Dagbladet, VG og Finansavisen som ble hedret. De er ikke nominert i år. I år får Morgenbladet, Aftenposten og Dagsavisen sjansen. Neste år kan det passe med Klassekampen, Vårt Land og kanskje e24. Ta det med ro. Alle får etter hvert.

Saken fortsetter under annonsen