Mette Marit og Rune Bjerke for fall

Publisert: 29. oktober 2008 kl 09.07
Oppdatert: 30. oktober 2008 kl 08.56

Da Eli Arnstad ble ansatt som konsulent i olje-og energidepartementet var det først ingen som kunne si hvem som hadde kommet på ideen. Jeg husker ikke, sa Åslaug Haga. Etter å ha tenkt seg om lenge og vel og undersøkt og gransket og spurt seg for og sjekket, fikk vi vite at det var hun som "bare nevnte det". Det var ikke slik at hun bestemte noe, det var bare så vidt en tanke streifet henne, helt tilfeldig. Og så plutselig var hun der.

Denne uken etterlyste Lars Sponheim hvem som kom med ideen til hvordan bankkrisen kunne løses. Han tenkte vel at noen ville si at de ikke husket noe som helst om det.

Men Rune Bjerke er litt av en tøffing. Det var jeg. Jeg som kom med ideen til hvordan bankkrisen kunne løses, sa han. Skal noen tas, så er det han, mannen med ideen. Men han holder det fortsatt gående.

Mette Marit på skråplan

Det har i grunnen gått bedre med Mette Marit som kronprinsesse enn en kunne forvente. Men nå har hun problemer med å holde det gående. Hun brakk beinet i påsken. Hun sublet på Island. For et par uker siden holdt hun på å falle da hun satte stiletthælen ned i et av de mange hullene vi har i asfalten her i landet. VG kunne vise bilde av kronprinsessen som nærmet seg vannrett stilling. Men det gikk bra. Det gjorde det ikke i Ukraina. Hun falt i en trapp og pådro seg hjernerystelse. Men helt ille er det ikke. Hun løp 10 km midt i Oslo sentrum for noen uker siden. Da klarte hun å holde seg på beina hele tiden.

Saken fortsetter under annonsen