Medisin til politiet

Publisert: 14. november 2008 kl 09.23
Oppdatert: 15. november 2008 kl 10.15

Politiet forlanger 80.000 kroner i lønnsøkning i bytte mot en kollektiv friskmelding. Knut Storberget stilte denne uken på politiforeningens landsmøte med 52 millioner i lommen, i underkant av 5000 kroner per ansatt i etaten. Det kvalifiserer justisministeren til prisen for ukens optimist.

For her snakker vi om å stable alvorlig syke mennesker på beina igjen. Og hva får du da for 5000 kroner? Litt forkjølelsesmedisin kanskje, muligens et par døgn på privat sykehus og kanskje litt ekstra plaster til dem som har vært uheldige og truffet på den tatoverte mannen med kniv som politifolkene bruker til å skremme barn og politikere med. Men noen friskmelding? Ikke planer. Da må det tyngre tiltak til.

Blant kravene Arne Johannessen overleverte ministeren på det omtalt årsmøte kan vi nevne følgende: a) Gratis paracetamol i alle kantiner b) Regulerbar seng på alle kontor, samt tilhørende nattbord med fjernsyn. c) En offentlig finansiert holdningsskapende kampanje blant landets kriminelle for å få dem til å begå flere forbrytelser innenfor normal arbeidstid.

For å finansiere dette foreslår etaten å redusere landbruksstøtten. Da vil befolkningen samles i flere større sentra, noe som gjør det lettere å rekke nødvendige arrestasjoner av kriminelle bygdefolk mellom 08 og 16.

- Til slutt må vi bli kvitt Finnmark. Her er avstandene så store at ingen sentralisering vil hjelpe, så denne landsdelen bør regjeringen selge til Russland. Hvis inntektene fra dette salget også tilfaller etaten vil det være lettere for oss tjenestemenn å få kreftene tilbake i løpet av 2009, sier Arne Johannessen i en uttalelse til Ukeavisen Ledelse.


Saken fortsetter under annonsen