Heyerdahl klappet

Publisert: 5. mars 2009 kl 15.51
Oppdatert: 6. mars 2009 kl 08.10

Det er så mange elendige resultater som presenteres for tiden at det er grunn til å grine. Det er ikke mye heiarop å høre rundt om. Men heldigvis finns noen få unntak. En mann klappet i alle fall da Orkla la fram milliardunderskuddet for fjerde kvartal.

Det var Dagens Næringslivs journalister som klarte å finne ut hvor klappelyden kom fra. Men de vet ikke hvorfor Heyerdahl klappet, for han snakker ikke med journalister i utrengsmål.

Heyerdahl klappet kanskje for de dårlige resultatene, leser vi, for det betyr jo at Stein Erik Hagen taper penger. Og Hagen og Heyerdahl er som natt og dag i forhold til Orkla. Men det kan jo være at han klappet for at presentasjonen hadde gått bra. Dag Opedal hadde klart seg fint, ikke surret med tall, ikke forsnakket seg, ikke klusset med PowerPoint-presentasjonene og ikke revet ned vannglasset.

Hvis det faktisk var underskuddet på 4,4 milliarder for siste kvartal han klappet for, kan tanken ha vært at de andre eierne rømmer skuta, mens Orkla-aksjonær Heyerdal blir, og vips er Jens P. Heyerdahl «back in Orkla-business».

Saken fortsetter under annonsen