Hegnar med nyhetene

Publisert: 17. oktober 2007 kl 10.11
Oppdatert: 21. februar 2008 kl 08.53

Tidligere redaksjonssjef i Kapital og redaktør i Memo, Kristine Moody, kom i skade for å si i en bisetning i et foredrag at det ikke er noe særlig med nyheter i Kapital. Det måtte jo føre til en lederartikkel i Kapital der Trygve Hegnar forklare leserne hvor skammelig feil hun tar og hvor udugelig hun er som avismenneske. Vurdert i forhold til hvor grovt det er å påstå at det ikke er nok nyheter i Kapital, må Hegnar sies å være relativt mild.

Kristine Moody kan imidlertid opplyse til Kampanje at Trygve Hegnar i 2002 tilbød henne stillingen som redaktør i Kapital.

- Etter fire års arbeid under ham, mente han at jeg, en 29 år gammel historieutdannet jente, var god nok til å overta redaktøransvaret i økonomibladet hans. Dette sa han at passet bra i forkant av at han selv kommer til å fylle 60 år høsten 2003, og at han ønsket å tilbringe mer tid på Lyngør, sier Moody til Kampanje. Men så ble hun gravid - og det ble ikke noe mer snakk om at hun skulle overta.

Når Hegnar ville hun skulle overta som redaktør, skyldes det at Moody hadde en del til felles med ham

Vi synes Hegnar burde ta opp tråden igjen med Moody. Nå har de enda mer til felles. Moody kjørte Memo på grunn i fjor. Det samme gjorde Hegnar med avisen Blikk en gang på 80-tallet.

Saken fortsetter under annonsen