Hegnar i pitbullmodus

Publisert: 3. april 2009 kl 10.25
Oppdatert: 13. april 2009 kl 09.00

Det er gamle traumer som stiger opp til overflaten og får ham til å gå banans på tastaturet. Trygve Hegnar har fortsatt norgesrekorden i å ha tapt mest penger på en avis på kortest mulig tid, justert for dagens pengeverdi. Det skjedde på åttitallet med avisen Blikk.

Statens Medieforvaltning sa nei til at han kunne få pressestøtte til Finansavisen fordi Finansavisen egentlig ikke var en avis. Sjokket sitter i Hegnar ennå. De var ingen, med unntak av Hegnar selv, som mente han skulle få pressestøtte, for Hegnar har alltid ment at pressestøtte er noe svineri. Men ved hjelp av advokater og diverse angrep i spaltene, ble det noen millioner på ham. Men for noe år siden begynte han å tjene penger, så da ble det slutt på pressestøtten.

Det Hegnar har fått, vil han ikke at andre skal få. Han herjer på lederplass med Kulturrådet, som deler ut støtte til diverse uke- og månedsaviser. Han gleder seg over at Le Monde diplomatique (LMD), som han kaller det reneste rør, nå ikke skal få støtte fordi den inneholder for mange artikler som er oversatt fra fransk. LMD regnes for å være en av verdens fremste kvalitetsaviser og utgis i 42 land.

Han gleder seg også over at Ukeavisen Ledelse faller utenfor ordningen og påstår det er for manglende redaksjonell kvalitet. Men Hegnar da, vi skjønner traume sitter i, men ingen har vurdert kvaliteten på denne utmerkede avis. Vi faller utenfor fordi vi blir definert som en profesjonsavis og ikke som en allmenn kulturavis.

Saken fortsetter under annonsen