Hegnar- den evig utestengte

Publisert: 31. mai 2007 kl 10.07
Oppdatert: 31. mai 2007 kl 10.09

Gyldendal forlag har hatt generalforsamling, og tradisjonen tro har Trygve Hegnar skjelt ut hovedeier Erik Must for at han ikke får bli med i styret selv om han eier rundt en tredjedel av selskapet. Valgkomiteens leder, Kirsti Koch Christensen, bryr seg ikke med å ringe Hegnar en gang.

- Det ville blitt en farse om jeg hadde tatt kontakt med ham, sier hun til Dagens Næringsliv. Hun kunne i det minste spurt han om det var en kvinne han kunne la seg representere gjennom.


De første årene Hegner var eier, fikk han vite at han ikke kunne komme inn i styret fordi han hadde feil kjønn. Hegnar gjorde det klart at han ikke aktet å ta en kjønnsoperasjon. Så viktig var dog dette styrevervet ikke. Denne gangen ble imidlertid en mann av godt gammelt merke, Telenor-direktør Stig Eide Sivertsen valgt inn. Erik Must måtte da forklare hvorfor Hegnar ikke kan sitte i styret. Da ville nemlig styret ikke kunnet fungere som et kollegium.

Hegnar er utvilsomt i stand til å stelle i gang mye ugagn. Men å påstå at han er i stand til å rasere et helt kollegium, er å ta for sterkt i.

Med Hegnar i styret kunne de nok risikert at han hadde stilt kritiske spørsmål, sagt han var uenig og bedt Geir Mork om å skjerpe seg når det gjelder å tjene penger. Men nå er det en gang slik at Erik Must har bestemt seg å holde Hegnar utenfor så lenge han er ved sans og samling. Trøsten får Hegnar får være at han i alle fall får anledning til å skjelle ut Erik Must en gang for året.


Saken fortsetter under annonsen