Hagen og Stoltenberg

Publisert: 6. august 2008 kl 23.56
Oppdatert: 7. august 2008 kl 11.00

Stein Erik Hagen og Mille-Marie Treschow som er god for atskillige milliarder, har bestilt et portrett av seg selv til det nye kulturhuset i Larvik. Men det hadde ikke styret hørt et eneste ord om. Det er ikke alt det er meningen alle skal vite. Det er meningen at noe bare skal bli sånn. Plutselig skulle det bare henge et relieff av de to i kulturhuset. Og det der det ikke noe å si på. De to har bidratt med tomt og 30 millioner kroner. Det må det da i det minst kunne bli et relieff av.

Det blir vel ikke noen byste av Stein Erik Hagen utenfor Steen & Strøm ettersom han nå har solgt herligheten for å nedbetale lån. Men nå eier han såpass mye i Orkla at det snart bør få et kunstnerisk uttrykk. Hva med et maleri av Hagen i majestetisk positur mens Jens P. Heyerdahl står borte i en krok og pusler for seg selv?

Når bildet av Hagen skal avdukes, burde det selvsagt vært Stoltenberg som gjorde det. Det vil passe utmerket til Hagens selvbilde. Men han kan styre seg. Helst ville han nok blitt malt med sammen med Jens Stoltenberg, tross alt. Det kan være Stoltenberg slår svarer ja, dersom han etterpå får ta en debatt med Hagen om landets rikinger som klager uten grunn - foran TV-kameraene selvsagt.

Stoltenberg bør være litt forsiktig. Han er nemlig litt dysfunksjonell av seg, skal vi tro forfatter og filosof Nina Karin Monsen. Hun sparer ikke på kruttet når hun i Dagbladet angriper de som er tilhenger av den kjønnsnøytrale ekteskapsloven som politikerne nå har banket igjennom. Ikke noe rart, ifølge Monsen, for flere politikere kommer fra dysfunksjonelle familier.

- Jens Stoltenberg for eksempel. Han har en søster som en narkoman, og foreldre som har tatt ham med over hele verden sammen med en masse tjenere og barnepiker. Det er ikke sikkert politikerne representerer den biologiske familien best, sier Monsen.

Vi får imidlertid være glad for at Jens Stoltenberg tross alt har skikket seg noenlunde bra.


Saken fortsetter under annonsen