Hagen med snippen

Publisert: 30. september 2008 kl 10.12
Oppdatert: 1. oktober 2008 kl 09.07

Torsdag brakte Finansavisen, som den eneste i Norge, den fullstendige listen over sparetips fra Stein Erik Hagen. For mannen hadde åpenbart mange poenger som hadde falt ut av intervjuet med vår felles nemesis DN.

Eksempelvis forteller Hagen at han i større grad vil kjøpe sine flasker Krug Rosè Brut og Moët Chandon på polet og be butleren servere dem hjemme, i stedet for alltid å gå på restaurant. Til frokost dagen derpå anbefaler Hagen Sevruga kaviar, noen tusen per uke billigere enn den Belugaen det ellers ville vært naturlig å velge.

Dessuten sparer han ytterligere noen lapper når han nå bytter fra The Plaza til Trump International under sine nyttårsfeiringer i New York. Det er også billigere og mer klimavennlig å legge vinterskituren til Gstaad i Sveits i stedet for Aspen, Colorado.

En del tips er så elementære at vi vil tro det allerede er vanlig blant milliardærer, som for eksempel å leie ut privatflyet når man ikke bruker det selv. Mer kreativt er tankene om å kutte ut elbilen. Begrunnelsen er at den likevel bare er innkjøpt for å late som om man tar klimahensyn, og da er det like greit å la være.

Ellers minner vi om at:

  • Hvis man går med litt større skritt, sparere man en del på lakkskoene.
  • Om kjøper man ny pels hvert år, kan man jo gi bort de gamle til noen innvandrere som synes vinteren er i kaldeste laget her til lands.
  • Om sommeren kan en gå mest mulig i bar overkropp. Da sparer en på T-skjortene.
Saken fortsetter under annonsen