Eldregeneralen mot feriemodus

Publisert: 7. juni 2007 kl 10.16
Oppdatert: 18. februar 2008 kl 18.20

- Jeg fortsetter med glede i jobben bare jeg slipper å jobbe så mye, sier stortingsrepresentant, eldregeneral og spaniaturist Carl i Hagen. Han vil gjerne forsette på Stortinget uten å behøve å slite vettet av seg.

Men hva har han igjen for det? Bare kritikk og ergrelser. For forslaget er grunnlovsstridig, freser president Thorbjørn Jagland.

I likhet med Hagen skjønner vi ikke helt hva Jaglands problem er. Bedrifter som ønsker å gi postbud og kantinemedarbeidere over 62 år redusert arbeidstid for at de ikke skal snike seg unna på AFP, pleier jo å få skryt. Hva er da galt med at en tilårskommen stortingsrepresentant reiser oftere til Spania og på den måten plager sine kolleger med litt færre innlegg i plenumssal og komitèrom? Vi vet jo alle hvor irriterende det er å sitte og høre på gamle mennesker som mener de kan alt, og som mener at alt bør gjøres på samme måte som da de selv var små. Carl I Hagen er jo et godt eksempel. Han mener det samme i dag som han mente for 30 år siden, så hvorfor ikke la ham slippe å gjenta seg selv flere ganger, når han egentlig ikke har lyst?

Dessuten mener jo Arbeiderpartiet og Thorbjørn Jagland at Hagen er en pest og en politisk plage. Så når den tidligere partieieren helt frivillig tilbyr seg å slite litt mindre for fremskrittets sak, så begriper vi ikke at ikke Ap tar imot tilbudet med takk.


Saken fortsetter under annonsen