Den nye soningskøen

Publisert: 19. september 2008 kl 11.26
Oppdatert: 20. september 2008 kl 11.10

Hva er det egentlig som har gått av riksrevisoren?. Her har vi årelange køer både foran rettssalene og i fengslene, og så kommer Jørgen Kosmo drassende med en helt ny gruppe kriminelle, nemlig stortingspensjonistene.

For hva kommer til å skje når vi har fått kontrollert selvangivelsene til alle de pensjonerte folkevalgte, og ikke bare til det halvdusinet som nå er avslørt? Kriminelle løsgjengere, A-gjengere og B-gjengere kommer til å juble på alle tenkelige fremmedspråk, løslatt på prøve som de blir for å skaffe plass til de virkelige skurkene, de tidligere folkevalgte.

Derfor bør vi starte arbeidet med å renvaske alle som det kan hefte det minste tvil ved. Kjell Magne Bondevik for eksempel, hevder at han har oppdaget feilen selv og betalt pengene tilbake for lenge siden. Vi bør frikjenne ham umiddelbart, om ikke annet for å minske den kommende fengselskøen med én. Det samme med Magnus Stangeland. Han sier at han trengte de ekstra pengene for å kjøpe sprit til sine underordnede i Redningsselskapet. Det vet vi var skikkelig dyrt, så ut av soningskøen med ham også.

Så får vi heller bure inn de som fortjener det, for eksempel Thorbjørn Berntsen, som forsøker seg med den syltynne unnskyldningen at han aldri har lest regelverket. Da har han en troverdighet på linje med en bilfører som blir tatt i fartskontroll og unnskylder seg med at han ikke har sett skiltet. Som politiker kan vi akseptere at han har et så dårlig gangsyn, men som pensjonist må vi stille strengere krav til både moral og vandel.

Saken fortsetter under annonsen