Brustadbua II

Publisert: 25. juni 2007 kl 10.01
Oppdatert: 25. juni 2007 kl 15.23

Sylvia Brustad har nå startet arbeidet med å videreutvikle Brustadbua. Du husker den kanskje, butikken som skulle være på under ett hundre kvadratmeter for å få lov til å holde åpent på søndager?

I den nye Brustadbua skal godteriet henge så langt oppe på veggen at de små barna ikke får tak i den. Aller helst bør ikke hverken mor eller far eller kassadamen rekke opp heller, men hvis butikken er på under 50 kvm, kan disse få lov til å benytte stige.

Det kan være lov å oppbevare seige og sure skrikerunger fra Nidar lavere enn to meter, men da må en del andre betingelser oppfylles:

Ølkassene skal settes tre meter inne i en tunnel som er max 35 cm i diameter, slik at de tykke som drikker for mye, ikke kommer til. Cola kan selges fritt, men i papirposer og ikke på flaske. Rødt kjøtt skal ligge oppå lampeskjermene under taket, og skal ikke reklameres for. Sigaretthyllene skal plasseres bak rottefellene, og sistnevnte skal stå i spent tilstand. Loff kan plasseres i samme kurv som grovbrød, men fersk loff kan ikke selges før fem døgn etter at det er bakt.

Men ikke alt skal være like vanskelig tilgjengelig. Gulvet i kassaområdet skal til enhver tid være dekket av et 30 centimeter tykt lag med gulrøtter, og vekslepengene skal gis tilbake i form av tilsvarende verdi i tran. Ha en god handel.

Saken fortsetter under annonsen