Bogen med staven

Publisert: 5. mars 2009 kl 09.18
Oppdatert: 6. mars 2009 kl 00.10

Terje Bogen har gitt ut bok denne uken - på 27-årsdagen for den gang han ble nasjonen helt etter å ha gitt Oddvar Brå ny stav. En god opplevelse sikkert, men neppe bedre enn endelig å bli frikjent fra anklagene om bedrageri. Bogen ble som kjent kjølhalt av Økokrim og dømt til fire og et halvt års fengsel for en tid tilbake.

Nå frikjennes han i en religiøs hyllingsartikkel av Aftenpostens Harald Stanghelle. Til grunn for kjennelsen legger forfatteren de faktum at Bogen har mistrivdes i fengselet, at hans advokat mener at han ikke burde vært dømt samt at han tapte alt han eide da firmaet kollapset.

- Det viser at han var en så elendig bedrager at det alene burde fått ham frikjent, ifølge Stanghelle.

Personlig reagerer vi litt på logikken. Det burde i neste omgang bety at en tyv som er en så dårlig tyv at han blir tatt og fratatt byttet, samtidig er en så dårlig tyv at han ikke burde vært fengslet.

Er tyven i tillegg så heldig å få en forsvarer som lar seg overtale til å mene at han bør frikjennes, da er saken under alle omstendeligheter klar som blekk. Men egentlig blir hele rettssaken overflødig, for etter Lex Stanghelle bør politiet nøye seg med å bure inn de skurkene som er så smarte at ingen får fatt i dem.

Vi foreslår en ny spalte: Hvor var du da Terje Bogen ble frikjent av Harald Stanghelle? Vårt svar: I villrede.

Saken fortsetter under annonsen