Advarselen

Publisert: 11. september 2009 kl 14.41
Oppdatert: 24. september 2009 kl 11.44

Og da snakker vi om ulv i ubegrenset form flertall; all ulv. Ikke en labbetufs skal være tilbake i norsk utmark. I motsatt fall kan Frp like gjerne regjere Norge, skal vi tro Brekk.

Det bygdene skal fylles med i stedet, er asylsøkere. Sammen med Bjarne Håkon Hanssen har Brekk vært og sett på bruk hvor han ser for seg at asylsøkerne kan bo i påvente av at avslagene på deres søknader kan behandles så sakte at de kommer til å få bli uansett.

Hallo, sier vi. Det er ikke måte på hva bygdene skal ha. Hadde ulven fått leve slik at det ikke var sau tilbake i fjøs, kunne vi skjønt at landbruksministeren gjerne ville ha asylsøkere inn på de ledige båsene i stedet. Men begge deler?

Plassmangelen i norske driftsbygninger er likevel ikke vårt hovedanliggende her. Vår hensikt er å fortelle asylsøkerne at de bør tenke seg om. Norske bønder er allerede i harnisk over Galven-tispa, en innvandrer fra Øst-Europa som så langt ikke har solgt en eneste rose eller tigget en eneste krone under tuntreet. Hun er kommet til landet helt alene, men likefullt vil bøndene ha henne skutt ved morgengry.

Hva som kan skje når innvandrerne kommer til gårds i hundretalls, kan vi knapt forestille oss. Alle asylsøkere er herved advart.

Saken fortsetter under annonsen