Synnøve vokser

Publisert: 24. oktober 2005 kl 23.08
Oppdatert: 23. september 2009 kl 14.10

Synnøve Finden ASA og Cardinal Foods AS har signert en intensjonsavtale om å slå sammen sine virksomheter innen fjørfe og egg. De vil skape et nytt storselskap i det sterkt voksende kyllingmarkedet. I hvert fall har markedet vokst sterkt frem til nå. Det gjenstår å se om frykten for fugleinfluensa vil gjøre noe med det.

Selskapet har som ambisjon å bli ledende innen fjørfe og egg i det norske markedet. Selskapene ønsker å utfordre Priors lederposisjon på kylling og egg. Cardinal Foods ble etablert i februar i år da investeringsselskapet CapMan ble største eier i fjørfeselskapet Norsk Kylling og eggleverandøren Arne Magnussen. Frem til utgangen av august har Cardinal Foods solgt for 310 millioner kroner. Den Stolte Hane ble også etablert i februar i år med Synnøve Finden som største aksjonær. Selskapet fungerer som distribusjonsselskap for produksjon fra Jærkylling og Trønderkylling som selges under merkenavnet Den Stolte Hane, og har frem til utgangen av august solgt for 219 millioner kroner.

Totalmarkedet for kylling anslås til 2,1 milliarder (grossistleddet) i år. Det sammenslåtte selskapet vil ha en markedsandel på 36-37 prosent på fusjonstidspunktet, med klare ambisjoner om fortsatt vekst.

Saken fortsetter under annonsen