Sulten på papir

Publisert: 24. juli 2002 kl 13.38
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Konsernsjef Jan Reinås i Norske Skog lar seg ikke skremme av Nettavisens profet Knut Ivar Skeid eller andre såkalte medieguruer som har spådd papiravisenes snarlige død.

«Så langt har Internett og nye medier heller hatt en positiv oppvirkning på papirforbruket enn negativt», sier han frekt i en samtale med Økonomisk Rapport. Gjennom de siste årene har Reinås & co vært en aggressiv oppkjøper av papirfabrikker på alle fem verdenskontinenter.

Norske Skog er verdens nest største produsent av avispapir, med en global markedsandel på 14-15 prosent, det er bare amerikanske Abitibi Consolidated som er større. Jan Reinås er papirkongen. Han kan også smykke seg med æresbevisningen «Årets leder».

Økonomisk Rapport serverer i denne utgaven et større intervju med Årets leder, der vi oppgir Norske Skogs produksjonskapasitet til 5,8 millioner tonn papir. Og det var riktig tidligere i år. Men så har det skjedd litt av hvert, også etter at vi intervjuet mannen. Norske Skog har kjøpt seg ytterligere opp i Asia, og sammen med noe annet «småplukk» er nå Norske Skog i stand til å produsere 7,8 millioner tonn trykkpapir.

Saken fortsetter under annonsen