Suksess i gulfen

Publisert: 23. april 2003 kl 12.33
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Mens verdens søkelys er rettet mot Irak, har nordmannen Sven Jensen bygget opp en suksessbedrift i nærheten. Jensen, tidligere administrerende direktør i Leo Burnett Direkte A/S, reiste for snart to år siden til Dubai for å starte Leo Burnett CRM, knyttet til Leo Burnetts hovedkvarter i Midtøsten.

- Det virker nesten som Gulfkrisen har hatt en mer negativ effekt alle andre steder enn her, sier Jensen.

Til tross for usikkerhet i området har selskapet hatt betydelig suksess. ILeo (som Leo Burnett CRM nå heter) noterte i fjor et overskudd på 496.000 dollar (rundt 3,6 millioner kroner) etter salg på 1,3 million dollar. Til sammenligning var overskuddet det første året på 114.000 dollar og salg på 215.000 dollar. Selv om fortjenestemarginen falt noe i fjor skyldtes det økte investeringer og utgifter i forbindelse med oppstarten. Fjorårets margin på 36 prosent er likevel nokså respektabelt.

Den sterke økningen henger sammen med en betydelig vekst i antall kunder. Det første året var forretningen sentrert om Nokia og General Motors (som har sine regionskontorer i Dubai), mens fjoråret brakte ti nye kunder – deriblant MasterCard International, Cisco, Philip Morris, HSBC og Sun Microsystems.

Lokale kunder inkluderte også Dubai Airport og Saudi Telecom.

Et liberalt og markedsorientert politikk er blant hovedgrunnene til at multinasjonale selskaper har valgt Dubai som regionskontor for Midtøsten. Jensen mener Midtøsten kommer til å følge i fotsporet til Sydøst Asia når det gjelder sterk økonomisk og markedsvekst.

-Midtøsten kommer til å bli verdens nye super-vekst region, spår han.

Saken fortsetter under annonsen

I mellomtiden forbereder han seg på å flytte. I mai reiser han tilbake til Norge.