Styreledere stryker Stoltenberg

Publisert: 4. juli 2002 kl 15.55
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Jens Stoltenberg får strykkarakter i en fersk meningsmåling gjennomført blant styremedlemmer, i all hovedsak styreledere, i norske aksjeselskaper. Hardest er dommen fra styrelederne i de børsnoterte selskapene.

Hele seks av ti norske styrearbeidere oppgir at de er helt eller delvis uenig i følgende påstand: «Jens Stoltenberg gjør en god jobb som statsminister i Norge», mens bare fem prosent sier seg helt enig i påstanden.

På oppdrag fra hodejegerfirmaet Human Capital Group har Markeds- og mediainstituttet (MMI) tatt tempen på styre-Norge. 251 styrerepresentanter, i all hovedsak styreledere, har deltatt i undersøkelsen. Deltakerne er trukket fra en database over styrerepresentanter i norske aksjeselskaper, store som små.

Statsminister Jens Stoltenberg får overraskende hard medfart. Hele 29 prosent av norske styreledere erklærer seg «helt uenig» i påstanden om at Jens Stoltenberg gjør en god jobb som statsminister. Ytterligere 30 prosent sier seg delvis uenig i påstanden. Ser vi på svarene fra styremedlemmene i de børsnoterte selskaper isolert, faller Stoltenbergs stjerne ytterligere. To av tre (67 prosent) er helt eller delvis uenig i at Stoltenberg gjør en god jobb som statsminister.

Jens Stoltenberg får trøste seg med at et flertall (53 prosent) av styremedlemmene i de ikke børsnoterte aksjeselskapene sier seg helt eller delvis enig i at «Norsk økonomi er inne på riktig spor». 12 prosent sier seg helt enig, mens 41 prosent er delvis enig i at norsk økonomi er på rett kurs.

Styrearbeiderne i de børsnoterte selskapene synes derimot ikke at norsk økonomi er inne på riktig spor. Nesten tre av ti (29 %) erklærer seg helt uenig i påstanden, mens 33 prosent er delvis uenig. Det betyr at mer enn seks av ti (62 prosent) av styrerepresentantene i de børsnoterte selskapene er uenige i at norsk økonomi er på riktig spor.

Saken fortsetter under annonsen