Stryk til Victor D. Norman

Publisert: 27. juni 2002 kl 14.28
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Studentavisen ved Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen, K7 Bulletin, har på lederplass gjort opp status for det boet Victor D. Norman (bildet) etterlater seg. NHH-rektor Norman ble som kjent overraskende utnevnt til statsråd i Arbeids- og administrasjonsdepartementet.

«Ikke bestått», konkluderer NHH-studentenes leseverdige talerør, og utdyper: «Det står ikke dårlig til (med NHH). Nei, det står forferdelig dårlig til».

K7 Bulletin, populært kalt «Bulle», er ikke nådig i sin beskrivelse av tilstandene: «Det forundrer oss nemlig at en skole som forbereder studenter på næringsliv, ledelse og markedsøkonomi, er så skuffende lite flink til å følge egne læresetninger».

Her følger noen av ankepunktene mot høyskolen Norman har ledet:

  • Mannsdominerte NHH utviser treg omstillingsevne, markedsføringen er lite kreativ, byråkratiet råder, og kontakten med næringslivet er det hovedsakelig studentene som står for.
  • Ledelse ser ut til å være attraktivt i teorien, men ikke i praksis.
  • Undervisningen er ofte så virkelighetsfjern og abstrakt at vi mistenker skolens ansatte for ikke å følge med i nyhetsbildet.
  • Statsråd og rektor Victor D. Norman synes forskning er «fryktelig gøy». Synd da at studentene i forsvinnende liten grad ser resultatene av forskningen som drives.
  • Dessverre er det få på NHH som gidder å være oppfinnsomme og prøve ut nye resepter.

Byråkratene i Arbeids- og administrasjonsdepartementet er heller ikke overvettes imponert over det skjønn den ferske statsråd og professor Victor D. Norman har utvist, når han har utpekt sin NHH-kollega, førsteamanuensis Christine B. Meyer til statssekretær. «Han har klonet seg selv», hviskes det i de departementale ganger. Og noe mindre mannsdominert blir ikke NHH av at profilerte Meyer nå går inn i Bondevik II-regjeringens statssekretærkorps.

Saken fortsetter under annonsen