Stordalens svenske-frekkis

Publisert: 29. juli 2002 kl 13.02
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Choice-direktør Peter A. Stordalen varsler mørke skyer over den norske hotellbransjen de neste syv år, men tvinner ikke tommeltottene av den grunn. Nei da, den børsnoterte hotelloperatøren Choice Hotels Scandinavia AS har satset tungt i Sverige, og hadde per januar i år lagt under seg hele 39 blågule hoteller.
«Full fart fremåt!» erklærer Petter A. Stordalen om sin hotelloperasjon i Sverige, og regner i år med å tjene like mange penger i Sverige som i Norge. Når vi vet at Choice’ totale investeringer i Sverige representerer halvparten av innsatsen i Norge (grovt regnet 1 milliard mot 2 milliarder), har Stordalens svenskeraid så langt vist seg lukrativt.
Og så kan man spørre seg hvilke analyser og markedsundersøkelser Choice-kjeden baserte seg på da de ga full gass i Sverige. Stordalen ler rått. Han har ikke brukt en krone på å kjøpe seg informasjon om det svenske hotellmarkedet.
Stordalen slenger en hotellguide i bordet. - Der har du markedsundersøkelsen vår, melder han. Ikke en hvilken som helst guide, men oversikten over medlemshotellene til den frivillige hotellkjeden Best Western, en av Stordalens konkurrenter. - Og så har vi bare ringt rundt, forteller Stordalen.
Flere av Best Western-hotellene har sittet løst i folden, og latt seg lokke inn i Choice’ skandinaviske hotellverden. Frekt som faen. Og Stordalen er ikke nådig når han utpeker tapere i den skandinaviske hotellbusinessen.
-Frivillige kjeder av typen Best Western og Sweden Hotels er ikke liv laga! påstår Stordalen. - Der tar Stordalen feil, kontrer Marit Loen, som er sjef for Best Western-kjeden i Norge.

Les også vår hotellhistorie på sidene 20-25.

Saken fortsetter under annonsen