Stjernelaget - og jumbogjengen

Publisert: 20. januar 2004 kl 09.57
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Rose Marie Bravo. Merk deg navnet. Burberry-sjefen, som i 2003 ble kåret til Europas forretningskvinne av Wall Street Journal, havnet nylig på BusinessWeeks liste over årets beste ledere. Magasinet nevner Burberrys vekst i USA, samt lansering av en ny parfyme som noen av grunnene til utmerkelsen. Den amerikanske forretningskvinnen får også ros for å blåst liv i den 147-år gamle merkevaren.

Bravo er eneste kvinne på BusinessWeeks oversikt. Hun er imidlertid i godt selskap: Steve Jobs i Apple/Pixar, Orin Smith i Starbucks, Terry Smell i Yahoo Yun Jong Yong i Samsung har fått plass på samme toppliste.

Jurgen Schrempp i DaimlerChrysler har ikke like stor grunn til å smile. Tap i millionklassen gjør at mannen kvalifiserer seg til listen over verdens verste ledere. Analytikere frykter at Chrysler vil få et driftsunderskudd på hele 360 millioner dollar i 2003. Mitsubishi Motors Corp, hvor Daimler Chrysler eier 37 prosent, forventes å få et driftsunderskudd på 404 millioner kroner for regnskapsåret som ender i mars. Ikke så mye å dra på smilebåndet av, med andre ord.

Sonys Nobuyuki Idei får også hard medfart av magasinets jury. Restruktureringen av selskapet har hittil ført til få synlige resultater, og spørsmålet er hvor lenge 66-åringen blir værende i selskapet, skriver bladet.

Saken fortsetter under annonsen