Spray-gründer konkurs

Publisert: 25. juni 2002 kl 11.10
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Portalgründer Jonas Svensson sprayer ikke lenger rundt seg med realiserte og urealiserte dotcom-penger. For nå har en av Sveriges mest omtalte internettpersoner de siste årene gått den tunge veien til skifteretten for å begjære seg personlig konkurs. Ifølge Dagens Industri skal hans private selskap, Honeydew, skylde kemneren i Sveige over 10 millioner kroner, og kemneren har derfor tatt pant i hans private luksushjem.

Da Økonomisk Rapport møtte internettportalen Sprays profilerte gründer i luksuskvartalet på Östermalm i Stockholm for snart to år siden, satte han av 14 minutter til vårt møte. Ti minutter etter skjemaet dukker Jonas Svensson opp i trendy, brun cordfløyelsdress. Han annonserer at han hadde dårlig tid fordi han var på vei til åpningen av Tsjekkias største nettportal som nettopp var kjøpt opp av Spray. - Å kopiere fremgangsrike konsept - det tror jeg er for seint nå, sa Svensson den gang. Det skulle vise seg at også gode portaler skulle få slite.

På toppen kostet Spray-aksjer 29.000 kroner og selskapet var priset til 13 milliarder svenske kroner. Nå er aksjeprisen nede i 85 kroner, og selskapsverdien er sunket i verdi til omkring 40 millioner svenske kroner.

- I vår it-nisje begynner det å bli crowded. Men det er sikkert en haug med tjenester vi ikke er kommet på ennå, sa Svensson. Kanskje på tide å finne frem de gode idéene nå?

Saken fortsetter under annonsen