Sportsanalyse på direkten

Publisert: 2. mars 2004 kl 10.49
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Dette gjør at det vil bli mer interessant for seerne å følge sportssendinger på TV, samt at utøvere og lag kan forbedre sine prestasjoner.

- Løsningen gjør at vi får meget små brikker og veldig stor nøyaktighet. Den passer derfor veldig godt til idretter på et mindre område og som krever stor nøyaktighet, men egner seg ikke på altfor store områder, sier daglig leder Morten Kaspersen.

Gründerselskapet spesialiserer seg på å levere sanntidsdata med ulike analyser og statistikk for ulike idretter, og til ulike kundegrupper. Innen fotball ønsker selskapet for eksempel å levere hastigheter, distanser, akselerasjon, bevegelsesmønster, antall headinger og frispark. Andre idretter som er aktuelle er amerikansk fotball, ishockey, basketball, baseball, alpint og skihopp. Et hjelpeverktøy for fotballdommere er også i planene, blant annet i forhold til offside.

Gamebrain har en intensjonsavtale med TV2 som går ut på at når selskapet klarer å utvikle en prototyp så skal gründerselskapet få teste at det fungerer på fjernsyn.

Gamebrain ble startet som et prosjekt i 2001 av studenter fra Handelshøyskolen BI og Universitetet i Oslo. Selskapet ble stiftet i mai 2002 ved hjelp av inkubatoren Startup BI. Selskapet har blant annet fått støtte og mottatt etablererstipend fra SND på totalt 300.000 kroner. Annen kapital har gründerne skaffet selv.

Saken fortsetter under annonsen