SPAR til Kina

Publisert: 24. november 2004 kl 21.29
Oppdatert: 12. februar 2007 kl 14.36

Kinesiske myndigheter har godkjent Spar som en franchisebasert matvarekjede for selvstendige kinesiske kjøpmenn. Meningen er å beskytte den selvstendige matvarebransjen før den planlagte liberaliseringen i desember med åpning av handelsgrensene til utlandet.

De neste tre årene skal det åpnes 15 nye Interspar hypermarked-utsalg i Shandong-provinsen. Spar skal også åpne flere supermarkeder. Jiajiaye Supermarket og SPAR International har allerede identifisert en rekke mulige steder å bygge, og de fleste har et areal på mer enn 10.000 kvadratmeter.

- Dette er av avgjørende betydning for SPAR International. Bransjens utvikling vil settes på prøve når Kina blir en del av WTO senere i år, sier Gordon Campbell i en pressemelding. Han er toppsjef i SPAR International.

Han mener at åpningen av Kinas handelsgrenser vil medføre en rask utbredelse av multinasjonale matvarekjeder i landet. SPAR International har spesialisert seg i å bistå selvstendige kjøpmenn ved å tilby en merkevare og gi dem muligheten for å utnytte dette ved å bli franchisetager på det lokale markedet. Kjeden er også etablert i Norge.

Saken fortsetter under annonsen