Søker etter reiseliv og bank

Publisert: 3. september 2005 kl 20.27
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Nesten hver tredje norske internettbruker har søkt etter informasjon om bank og forsikring i løpet av det siste halvåret. Dette går fram av en landsomfattende undersøkelse som Eniro Norge har gjennomført blant brukere av søketjenestene eniro.no og Kvasir.

Eniro har i løpet av første halvår undersøkt nordmenns søkevaner på nettet. Over 2800 nordmenn har svart på spørsmål om deres nettbruk. Undersøkelsen tar utgangspunkt i de som allerede bruker søkemotorer på nettet. 81 prosent av respondentene bruker internett hver dag og 57 prosent benytter seg av søkemotorer hver dag.

Søk etter nyheter og reiseliv topper statistikken over tjenestekategorier det er søkt etter i løpet av de siste seks månedene. Men også søk relatert til bank, økonomi, finansiering og forsikring markerer seg som et populært emne, ifølge Sparebankforeningen. Undersøkelsen kan fortelle at over 32 prosent av nettbrukerne har søkt etter informasjon om bank, finansiering, meglere eller forsikring i løpet av siste halv år. I samme periode har søkemotorene Kvasir og eniro.no registrert over 76.000 søk etter bank, 33.000 søk etter lån og 38.000 søk etter forsikring.

Saken fortsetter under annonsen