Snurr film på Geilo

Publisert: 28. juni 2002 kl 11.06
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Et forrykende uvær hindret ikke danske Moonlight Filmproduction fra å gjøre det månelyst på Dr. Holms Hotel på Geilo noen uker før påsken satte inn.

Det danske filmproduksjonsselskapet Moonlight står bak familiefilmsuksessen «Min søsters børn», og er i full sving med opptakene til oppfølgeren «Min søsters børn i snøen», og lyste opp hele hotellet for å skyte en sledesekvens foran hotellets velkjente inngangsparti.

Adm. direktør Rasmus Sandnes på Dr. Holms Hotel er ikke i tvil om at det er bra reklame for hele Geilo. Men det er selvfølgelig ikke aldeles gratis å få plassere et reiselivsprodukt på dansk spillefilm.

De sentrale reiselivsaktørene har gått sammen om å betale kost og losji for danskene de tre ukene filminnspillingen varer. I sum dreier det seg om rundt regnet 1,6 mill. kroner for forpleining av de 45 menn og kvinner som filmteamet omfatter. Vel verdt pengene, hevder hotelldirektør Sandnes.

Og vi kan slå fast at historien gjentar seg. I 1954 ble den danske suksessfilmen «Far til fire i snøen» spilt inn nettopp på Dr. Holms Hotel og i traktene rundt Geilo.

Både danske og norske aviser spekulerte den gang i at Dr. Holms Hotell hadde bestukket filmselskapet. Vi har ikke klart å bringe på det rene om beskyldningene holdt vann. Det vi vet er at datteren til en av filmens bakmenn senere giftet seg med daværende direktør på Dr. Holms.

Og vi vet også at Geilo anno 2002, har kjøpt seg plass i filmen som har sin danske premiere 11. oktober i år.

Saken fortsetter under annonsen