Slettet inkassogjeld før ferien

Publisert: 15. august 2004 kl 18.01
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

- Mange bruker åpenbart av årets rekordstore feriepengepott for å kvitte seg med ubehagelige inkassosaker, sier kommunikasjonsdirektør Arve Paulsen.

Mange nordmenn bruker tradisjonelt deler av den ekstra store julelønna i desember og ferielønna i juni til å innfri inkassokrav og få skikk på egen økonomi. En oversikt fra Lindorff viser at privatpersoner ryddet unna inkassosaker hos selskapet for nesten 390 millioner kroner bare denne måneden. Det er ni prosent opp fra juni i fjor. Med utgangspunkt i Lindorffs markedsandel, vil det si at inkassosaker for totalt rundt en milliard ble oppgjort i juni. Årets feriepengepott var på rekordstore 91 milliarder kroner. Dette er mer enn det dobbelte av den samlede inkassogjelden.

I gjennomsnitt betalte hver privatperson ned inkassogjelden sin med 1.406 kroner i løpet av juni. Mange klarte i løpet av måneden å betale seg helt ut av skyldnerregistrene. Drøyt 262.000 personer hadde inkassosaker mot seg hos Lindorff ved utgangen av juni. Året før var tallet 283.000 personer. Det er til dels store fylkesvise forskjeller i juniinnbetalingene av inkassogjeld. Vestfoldingene med inkasso betalte mest hver - 1.990 kroner i gjennomsnitt. Sogn og Fjordane ligger på bunn i statistikken, med 1.090 kroner i gjennomsnitt per inkassoinnbetaling.

Saken fortsetter under annonsen