Slapp av, Fjaler

Publisert: 17. juni 2002 kl 14.12
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Konsernsjef Svein Aaser i DnB hadde en stor dag onsdag 29. mai, da han kunne forkynne det forestående ekteskapet mellom DnB og Storebrand.

Og spørsmålet måtte komme. Om Svein Aaser og nyskapningen DnB Storebrand tok mål av seg til å dele de påståtte fusjonsgevinstene med sine kunder gjennom lavere gebyrer og gunstigere rentebetingelser. Eller om DnB Storebrand Holding ASA (når forsvinner Storebrand-navnet for godt?) skulle fortette i god DnB-ånd og være først ute med nye gebyrer.

Konsernsjef Svein Aaser lente seg litt frem, tok sats, og sendte følgende melding: «Vi kommer ikke til å konkurrere med Fjaler Sparebank!».

Fjaler Sparebank, som ligger i Dale i Sunnfjord, ledes av Aud Ingrid Espeland, som setter sin ære i å gi gode betingelser til sine kunder. Og Fjaler Sparebank har tradisjon for å klatre høyt på rankinglister over Norges beste banker (målt i betingelser for bankkundene). Fjaler Sparebank kan rolig fortsette med å være kundevennlige, på det området har ikke DnB tenkt til å konkurrere.

Pengepulsredaksjonen synes det oser maktarroganse langt vei, når Svein Aaser, på denne måten setter Fjaler Sparebank på kartet.

Det blir som når kjendisinvestor Øystein Stray Spetalen, i sin berømte nedrykkstale over Vålerenga fortalte hva som ventet: Mandalskameratene.

Saken fortsetter under annonsen