Slakter eget slagord

Publisert: 2. mai 2002 kl 13.10
Oppdatert: 30. januar 2008 kl 16.00

Konsernsjef Idar Kreutzer i Storebrand har et stort problem. Han har ikke klart å fortelle spare- og forsikringskundene hva Storebrand egentlig er etter at skadeforsikringsvirksomheten ble skilt ut, og lagt inn i If Skadeforsikring.

For drøye to år siden lanserte Storebrand med brask og bram slagordet «Du kan hvis du vil» for å spre selskapets visjoner og kjerneverdier. Og det var ikke måte på hva slagordet rommet.

Storebrands kommunikasjonseksperter fremhevet slagordet som «offensivt, fleksibelt og ikke skrytende. Det fokuserte på selskapet, og det inviterer til dialog og samarbeid».

Økonomisk Rapport satte for halvannet år siden ned et eget ekspertpanel til å kåre Norges beste og verste slagord (slogans).

Storebrands «Du kan hvis du vil» ble slaktet som «fullstendig intetsigende». Nå har også Storebrand kommet til at det er på høy tid å bytte slagord.

- Vi må erkjenne at vårt nåværende slagord «Du kan hvis du vil» ikke fungerer, sier informasjonsdirektør Egil Thompson til Økonomisk Rapport.

Han tilføyer at slagordet aldri fikk skikkelig fotfeste internt, og det var lett å vri og vende på.

Saken fortsetter under annonsen

- Vi har ikke brukt noe særlig ressurser på å holde det levende, forsikrer Thompson, som også er merkevareansvarlig i Storebrand. Egil Thompson har invitert samtlige ansatte til å være med i en konkurranse om å lage et nytt, og enda mer genialt slagord for Storebrand, Og han lokker med en attraktiv hovedpremie.

- Vi legger ikke opp til å bruke mange penger på å innarbeide et nytt slagord. Men kommer det opp et genialt forslag, ja så får vi se, sier Egil Thompson.

Geniale slagord i så måte er Nike med «Just do it» og Nokia som er opptatt av å «Connecting people». Og Storebrand, ja, de tror ikke lenger på at «Du kan hvis du vil».